Марк Хайнман, доктор медицини і письменник, популязирующий здоровий спосіб життя, відкриває новий підхід до лікування.
Він дотримується концепції функціональної медицини, яка передбачає наявність зв.язку між навколишнім світом і ендокринної, травної, імунної системами людини. В рамках функціонального підходу лікар розробляє індивідуальний план лікування, в тому числі і на основі генетичного аналізу. Пацієнт дізнається схильність до захворювань і отримує персоналізовані рекомендації, які допоможуть залишатися здоровим. Спільна робота лікаря і пацієнта – запорука ефективної діагностики та лікування.
В арсеналі традиційної медицини маса способів лікування. Наприклад, у відношенні раку крім оперативних методів застосовується хіміо – та радіотерапія, розроблені ліки, які доставляють нанороботи. Вчені атакують наслідки раку, але досі не визначили, що його провокує.
Існує думка, що злоякісні пухлини виникають через порушення балансу енергетичної системи. Людина може і не підозрювати про смертельну недугу, який зріє в ньому.
Марк Хайнман, адепт функціональної медицини, стверджує, що коренева причина хронічних захворювань, у тому числі й онкологічних, криється в неправильному способі життя. Тому профілактику і тим більше лікування варто починати не з ліків, а зі зміни способу життя. Захисна система організму в певних умовах може самостійно ідентифікувати ракові клітини і нейтралізувати їх. Потрібно тільки створити ці умови.
1. Відмова від цукру, який є їжею для ракових клітин. Щорічно кожен американець з’їдає в середньому 69 кілограмів і 66 – борошна. В інших розвинених країнах ситуація не набагато краща. В результаті близько 1,7 млрд. людей у світі страждають ожирінням, а це один з факторів ризику розвитку ракових захворювань. Для підтримки здорової ваги і збереження чутливості до інсуліну варто відмовитися від рафінованого цукру та включити в раціон продукти, багаті клітковиною.
2. Визначити не підходящі вам продукти. Число людей, чутливих до глютену, зростає з кожним роком. Пшеничний білок для таких людей – сильний алерген, що провокує запалення, яке рано чи пізно призведе до раку або серцево-судинних захворювань. Молочні продукти теж здатні запустити алергічну реакцію у кишечнику, які люди зазвичай не помічають і пояснюють стресом. Не обов’язково йти до алерголога, щоб зрозуміти, які продукти вам протипоказані. Достатньо прислухатися до свого організму.
3. Не ігноруйте запалення. Це захисна реакція може може стати руйнівною для наших клітин. Запальний процес розвивається не тільки при алергії чи інфекції, але й у випадку резистентності до інсуліну і аутоімунних захворювань. В основі багатьох хронічних захворювань, в тому числі раку, лежить запалення. Погасити надмірну імунну реакцію допоможе поліненасичена кислота Омега-3, яка міститься, наприклад, в жирній рибі і масло лляного насіння.
4. Зверніть увагу на здоров’я кишечника. Мікробіота кишечника, тобто сукупність мікроорганізмів, впливає не тільки на роботу травної та імунної систем, але пов’язана з усіма органами тіла, навіть мозку. Дисбаланс бактерій кишечника може стати причиною розвитку злоякісної пухлини будь-якої локації. Відновити і підтримати баланс мікроорганізмів здатні пре – і пробіотики: кефір та йогурти. Гальмують запалення фітонутрієнти, які містяться в ягодах, куркумін і ресвератрол (компонент червоного винограду і вина).
5. Остерігайтеся токсинів. Звучить дивно, адже навіть в пуповині міститься близько трьохсот хімікатів, деякі з яких токсичні. Тобто повністю убезпечити себе від впливу шкідливих хімічних речовин неможливо. Але в наших силах мінімізувати контакт з пестицидами, фталатами, бисфенолом А, антипіренами, важкими металами. Пластикова упаковка, напівфабрикати, загазоване повітря в містах – все це джерела отруйних речовин.
Успіх лікування будь-якого захворювання, особливо раку, залежить не стільки від професіоналізму лікарів та ефективності ліків, скільки від власних зусиль людини.

Leave a comment
Leave a comment