Навесні і не тільки
Ми припускаємо, що чай з кульбаби міг би стати улюбленим напоєм Рея Бредбері. Крім того, він буде корисний всім нам для того, щоб зміцнити імунітет, налагодити роботу печінки, підшлункової залози, шлунка і нирок, а також значно покращити стан нервової системи.
Все це завдяки вітамінному коктейлю: в стеблах, коренях і соре кульбаби міститься вітамін А, С, Е, В1, В2, В4, а також залізо, хром, кальцій, калій і біофлавоноїди.
Можна купити готовий чай з кульбаби в аптеці або зібрати самому: для заварювання придатні всі частини рослини, навіть корінці. Причому збирати квіти найкраще до того, як у них з’являються пухові кульки. Після цього висушіть рослина природним чином в тіні або в духовій шафі при температурі не більше 50 С. Заварюйте чай з кульбаби не окропом, а кип’яченою водою з температурою 70-80 С.
Важливо знати, що чай з кульбаби корисний не всім: людям з гастритом, виразкою шлунка або жовчнокам’яної хвороби приймати його не рекомендується.