У нашій домашній традиції курячий суп завжди був таким: прозорий бульйон, кружечки моркви, варена цибулина, лавровий лист, плюс – локшина-«павутинка» або домашня локшина у самих просунутих господинь. Смак дитинства. Але подивіться які приголомшливі супчики можна скласти на основі курячого бульйону. Надихнулися? Тоді вирушаємо робити революцію на кухні!
Візьміть за основу 1,5 л смачного бульйону і 300 г відвареного курячого м’яса і експериментуйте! Різні добавки можуть внести в звичайне блюдо колорит екзотичної кухні, надати улюбленого супу національний характер і просто приємно здивувати всіх новим яскравим смаком! Доведіть бульйон до кипіння і додайте продукти за смаком. Прогрійте суп зніміть з вогню, дайте настоятися і розлийте по тарілочках.
Рецепти супів на курячому бульйоні
1. Курячий суп по-тайськи
- 450 мл кокосового молока
- + 250 г нарізаних свіжих печериць
- + 1/4 ст. нарізаної кінзи
- + 1/4 ст. азіатського рибного соусу
- + 1/4 ст. соку лайма
підказка: печериці зовсім не обов’язково варити довго. У гарячому бульйоні вони дійдуть до готовності за пару хвилин.
Розраховане на 4 порції
2. Курячий суп по-грецьки
- 150 г дрібної відвареної пасти орзо (або іншої дрібної пасти)
- + 1/4 ст. соку лимона
- + 2 відварених яйця
- + цибуля-різанець
підказка: цибулю і варені яйця можна додати в суп вже коли ви наллєте його по тарілочках.
Розраховане на 4 порції
3. Класична куряча локшина
- 1/2 упаковки відвареної яєчної локшини
- + 2 нарізаних стебла селери
- + 1 нарізана морква
- + 2 ст. л. зелені кропу
підказка: додаючи в суп яєчну локшину, подивіться на упаковці час варіння, щоб не переварити її.
Розраховане на 4 порції
4. Курячий суп по-італійськи
- 300 г італійських тортелліні або равіолі з сиром рікотта
- + 1 упаковка бейбі-шпинату
- + 2 ст. л. натертого сиру пармезан
підказка: замість свіжого шпинату цілком допустимо додати заморожений, але не подрібнений шпинат.
Розраховане на 4 порції
5. Курячий суп по-мексиканськи
- 450 г відвареної червоної квасолі (або консервованої)
- + 1 жменя кукурудзяних чіпсів
- + 2 ст. л. соку лайма
- + 1 ч. л. меленого кмину
- + зелень кінзи
підказка: кукурудзяні чіпси додавайте безпосередньо в тарілку!
на 4 порції
Як приготувати відмінний курячий бульйон?
Налийте в каструлю 3 літра холодної води, викладіть курячу гомілку або остов курки. Доведіть до кипіння, постійно знімаючи піну.
Додайте в каструлю очищені і крупно нарізані овочі (цибуля, морква, стебло селери) варіть на повільному вогні, продовжуючи знімати піну, близько 30 хвилин. В кінці додайте гілочку селери і лавровий лист.
Щоб бульйон мав більш виражений смак, додайте в каструлю не сиру, а подпеченную на грилі або обсмажену до сильного підрум’янення цибулину.
Бульйон запас
Курячий бульйон можна і потрібно заморожувати. Розлийте бульйон по формочках для льоду або з одноразовим стаканчики. Коли бульйон застигне, перекладіть готові кубики в окремий пластиковий пакет з zip-застібкою і зберігайте в морозилці, використовуючи по мірі необхідності для приготування соусів і різотто, для рагу або підлив. Не викидайте залишки овочів – їх теж можна заморозити і використовувати потім для приготування бульйону.
Отправить ответ