Loading Posts...

Як ми псуємо свою посуд кожен день. Не робіть так!

female hand washing frying pan closeup

Гарна посуд коштує зовсім не дешево, і, звичайно, нам хочеться, щоб вона прослужила якомога довше. Але часто ми навіть не підозрюємо, що знищуємо посуд своїми руками, і від неправильного використання вона псується набагато швидше. Наводимо 10 ситуацій, які найчастіше відбуваються на кухні.

ЗАЛИВАЄМО СКОВОРОДУ ХОЛОДНОЮ ВОДОЮ

Ніколи не занурюйте гарячу каструлю в холодну воду. З-за великої різниці температур відбувається термальний шок. Це веде до деформації країв, дна посуду і появи тріщин. Якщо дно сковороди або каструлі деформувалося, вона перестане бути стійкою, що так незручно і небезпечно. Деформація може також призвести до відшарування антипригарного покриття.

ПЕРЕГРІВАЄМО ПОСУД З АНТИПРИГАРНИМ ПОКРИТТЯМ

Використовуйте тільки середній або слабкий вогонь для посуду з тефлоновим або керамічним антипригарним покриттям. Високі температури з часом руйнують покриття, і антипригарний посуд починає виділяти шкідливі випари, які шкідливі для здоров’я. Чули про симптоми полімерного грипу? Також його називають “тефлоновим”.

ДОДАЄМО СІЛЬ В ХОЛОДНУ ВОДУ

Ви коли-небудь помічали на дні каструлі з нержавіючої сталі білі цяточки, які неможливо відмити? Вони з’являються від солі, яку іноді додають відразу в холодну воду під час варіння макаронів, наприклад. Сіль в холодній воді погано розчиняється і просто осідає на дно, залишаючи білясті розводи. Більше так не робіть сипте сіль вже в киплячу воду.

ЗАМОЧУЄМО ПОСУД ІЗ ЧАВУНУ І ДЕРЕВА

Такий поширений спосіб миття посуду не годиться для чавунних сковорідок, дерев’яних обробних дощок чи лопаток. Дерев’яні приналежності просто розмокнуть і можуть розклеїтися. А замочування чавунного посуду призведе до того, що зруйнується її захисний шар (жирову або масляну прошарок чавунного посуду, яка запобігає виріб від іржі і пригорання). Чавун просто почне іржавіти.

ВИКОРИСТОВУЄМО КАМ’ЯНІ АБО СКЛЯНІ ОБРОБНІ ДОШКИ

Дошки зі скла, мармуру або граніту виглядають дуже стильно і професійно, їх зручно мити, але, на жаль, вони можуть затупити ваші ножі. Тому, якщо ножі у вас хороші, і ви ними дорожите, використовуйте краще дерев’яні або пластикові дошки.

ГОТУЄМО КИСЛУ ЇЖУ В АЛЮМІНІЄВІЙ КАСТРУЛІ

Ніколи не готуйте кислі томатні супи чи винні соуси в алюмінієвій або чавунному посуді. Кислота буде вступати в реакцію з металом і просто зіпсує смак страви. Якщо плануєте тушкувати або варити щось кисле протягом тривалого часу, то вибирайте кераміку, емаль, або інший матеріал, не реагує на кислу їжу.

НЕПРАВИЛЬНО ДОГЛЯДАЄМО ЗА ПОСУДОМ З АНТИПРИГАРНИМ ПОКРИТТЯМ

Коли миєте посуд з антипригарним покриттям, не використовуйте ніяких абразивних матеріалів: металічних спонжей і очищувальних паст. Вони просто подряпають матеріал.

НЕПРАВИЛЬНО ЧИСТИМО ЧАВУН

Не використовуйте засіб для миття посуду, відмиваючи чавун, оскільки мило руйнує жир, а пористий чавун, як відомо, покритий тонким захисним шаром жиру, який повинен ставати з часом тільки краще. Однак, цю проблему можна легко вирішити, просто змастивши ще раз чавунну сковороду рослинною олією з обох сторін. Змастили? Покладіть в духовку (350 градусів) приблизно на годину.

НЕПРАВИЛЬНО ЗБЕРІГАЄМО ПОСУД

Прилади ножі та інші пристосування легко псуються і дряпаються, якщо постійно стикаються один з одним. Щоб таких проблем не виникало під час зберігання, прокладаючи їх паперовими або кухонними рушниками. Щоб не дряпалися ножі, купіть магнітну планку на стінку або дерев’яну підставку, яка буде їх захищати. А дерев’яні лопатки і ложки краще зберігати у відкритій підставці, їм потрібна хороша вентиляція.

ПОКЛАДАТИСЯ В УСЬОМУ НА ПОСУДОМИЙНУ МАШИНУ

Нескінченно довгий список зіпсованих речей з’являється з-за дуже високої температури в посудомийній машині. Тому залиште посудомийку для тарілок і чашок, а інші речі мийте руками.

Не можна мити: Чавунний посуд, все алюмінієве, хороші ножі, дерев’яні лопатки і обробні дошки, мідний посуд, речі з м’якого пластику, посуд з срібними або золотими деталями, кришталь, китайський фарфор, керамічну і олов’яну посуд.

anna777

Автор не додав іинформацію про себе

Отправить ответ

Войти с помощью: 
avatar
  Subscribe  
Notify of