Використовуючи цей сайт, ви погоджуєтеся з Політикою конфіденційності таУмови використання.
Accept
Women lifeWomen lifeWomen life
Font ResizerAa
  • Будинок
  • Сім’я
  • Здоров’я
  • Краса
  • Відпочинок
  • Кулінарія
  • Сад
  • Поради
  • Світ
  • Реклама
  • ukУкраїнська
Reading: Як ми псуємо свою посуд кожен день. Не робіть так!
Share
Font ResizerAa
Women lifeWomen life
Пошук
Have an existing account? Sign In
Follow US
Women life > Поради > Як ми псуємо свою посуд кожен день. Не робіть так!
Поради

Як ми псуємо свою посуд кожен день. Не робіть так!

Published August 6, 2017
Share
female hand washing frying pan closeup
SHARE

Гарна посуд коштує зовсім не дешево, і, звичайно, нам хочеться, щоб вона прослужила якомога довше. Але часто ми навіть не підозрюємо, що знищуємо посуд своїми руками, і від неправильного використання вона псується набагато швидше. Наводимо 10 ситуацій, які найчастіше відбуваються на кухні.

Contents
ЗАЛИВАЄМО СКОВОРОДУ ХОЛОДНОЮ ВОДОЮПЕРЕГРІВАЄМО ПОСУД З АНТИПРИГАРНИМ ПОКРИТТЯМДОДАЄМО СІЛЬ В ХОЛОДНУ ВОДУЗАМОЧУЄМО ПОСУД ІЗ ЧАВУНУ І ДЕРЕВАВИКОРИСТОВУЄМО КАМ’ЯНІ АБО СКЛЯНІ ОБРОБНІ ДОШКИГОТУЄМО КИСЛУ ЇЖУ В АЛЮМІНІЄВІЙ КАСТРУЛІНЕПРАВИЛЬНО ДОГЛЯДАЄМО ЗА ПОСУДОМ З АНТИПРИГАРНИМ ПОКРИТТЯМНЕПРАВИЛЬНО ЧИСТИМО ЧАВУННЕПРАВИЛЬНО ЗБЕРІГАЄМО ПОСУДПОКЛАДАТИСЯ В УСЬОМУ НА ПОСУДОМИЙНУ МАШИНУ

ЗАЛИВАЄМО СКОВОРОДУ ХОЛОДНОЮ ВОДОЮ

Ніколи не занурюйте гарячу каструлю в холодну воду. З-за великої різниці температур відбувається термальний шок. Це веде до деформації країв, дна посуду і появи тріщин. Якщо дно сковороди або каструлі деформувалося, вона перестане бути стійкою, що так незручно і небезпечно. Деформація може також призвести до відшарування антипригарного покриття.

ПЕРЕГРІВАЄМО ПОСУД З АНТИПРИГАРНИМ ПОКРИТТЯМ

Використовуйте тільки середній або слабкий вогонь для посуду з тефлоновим або керамічним антипригарним покриттям. Високі температури з часом руйнують покриття, і антипригарний посуд починає виділяти шкідливі випари, які шкідливі для здоров’я. Чули про симптоми полімерного грипу? Також його називають “тефлоновим”.

ДОДАЄМО СІЛЬ В ХОЛОДНУ ВОДУ

Ви коли-небудь помічали на дні каструлі з нержавіючої сталі білі цяточки, які неможливо відмити? Вони з’являються від солі, яку іноді додають відразу в холодну воду під час варіння макаронів, наприклад. Сіль в холодній воді погано розчиняється і просто осідає на дно, залишаючи білясті розводи. Більше так не робіть сипте сіль вже в киплячу воду.

ЗАМОЧУЄМО ПОСУД ІЗ ЧАВУНУ І ДЕРЕВА

Такий поширений спосіб миття посуду не годиться для чавунних сковорідок, дерев’яних обробних дощок чи лопаток. Дерев’яні приналежності просто розмокнуть і можуть розклеїтися. А замочування чавунного посуду призведе до того, що зруйнується її захисний шар (жирову або масляну прошарок чавунного посуду, яка запобігає виріб від іржі і пригорання). Чавун просто почне іржавіти.

ВИКОРИСТОВУЄМО КАМ’ЯНІ АБО СКЛЯНІ ОБРОБНІ ДОШКИ

Дошки зі скла, мармуру або граніту виглядають дуже стильно і професійно, їх зручно мити, але, на жаль, вони можуть затупити ваші ножі. Тому, якщо ножі у вас хороші, і ви ними дорожите, використовуйте краще дерев’яні або пластикові дошки.

ГОТУЄМО КИСЛУ ЇЖУ В АЛЮМІНІЄВІЙ КАСТРУЛІ

Ніколи не готуйте кислі томатні супи чи винні соуси в алюмінієвій або чавунному посуді. Кислота буде вступати в реакцію з металом і просто зіпсує смак страви. Якщо плануєте тушкувати або варити щось кисле протягом тривалого часу, то вибирайте кераміку, емаль, або інший матеріал, не реагує на кислу їжу.

НЕПРАВИЛЬНО ДОГЛЯДАЄМО ЗА ПОСУДОМ З АНТИПРИГАРНИМ ПОКРИТТЯМ

Коли миєте посуд з антипригарним покриттям, не використовуйте ніяких абразивних матеріалів: металічних спонжей і очищувальних паст. Вони просто подряпають матеріал.

НЕПРАВИЛЬНО ЧИСТИМО ЧАВУН

Не використовуйте засіб для миття посуду, відмиваючи чавун, оскільки мило руйнує жир, а пористий чавун, як відомо, покритий тонким захисним шаром жиру, який повинен ставати з часом тільки краще. Однак, цю проблему можна легко вирішити, просто змастивши ще раз чавунну сковороду рослинною олією з обох сторін. Змастили? Покладіть в духовку (350 градусів) приблизно на годину.

НЕПРАВИЛЬНО ЗБЕРІГАЄМО ПОСУД

Прилади ножі та інші пристосування легко псуються і дряпаються, якщо постійно стикаються один з одним. Щоб таких проблем не виникало під час зберігання, прокладаючи їх паперовими або кухонними рушниками. Щоб не дряпалися ножі, купіть магнітну планку на стінку або дерев’яну підставку, яка буде їх захищати. А дерев’яні лопатки і ложки краще зберігати у відкритій підставці, їм потрібна хороша вентиляція.

ПОКЛАДАТИСЯ В УСЬОМУ НА ПОСУДОМИЙНУ МАШИНУ

Нескінченно довгий список зіпсованих речей з’являється з-за дуже високої температури в посудомийній машині. Тому залиште посудомийку для тарілок і чашок, а інші речі мийте руками.

Не можна мити: Чавунний посуд, все алюмінієве, хороші ножі, дерев’яні лопатки і обробні дошки, мідний посуд, речі з м’якого пластику, посуд з срібними або золотими деталями, кришталь, китайський фарфор, керамічну і олов’яну посуд.

TAGGED: НЕПРАВИЛЬНЕ ЗБЕРІГАННЯ ПОСУД, правила збереження посуди, правильне використання посуди
Share This Article
Facebook Twitter Pinterest Whatsapp Whatsapp LinkedIn Telegram Email Copy Link Print
Leave a comment Leave a comment

Leave a Reply Cancel reply

Войти с помощью: 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Заказать рекламу: info@dvigok.com.ua Звоните: +380934169249
Women lifeWomen life
Follow US
All rights reserved © wlife.in.ua | Created by "Dvigok"
  • Будинок
  • Сім’я
  • Здоров’я
  • Краса
  • Відпочинок
  • Кулінарія
  • Сад
  • Поради
  • Світ
  • Реклама
  • ukУкраїнська
sponsored
adbanner
Виявлено AdBlock
Наш сайт підтримує реклама. Будь ласка, додайте сайт в білий список, щоб допомогти розвитку нашого проекту. Щоб розмістити рекламу на сайті, - перейдіть за посиланням
Okay, I'll Whitelist
З поверненням!

Увійдіть у свій обліковий запис

Register Lost your password?