Щоб зрізані квіти довше радували своєю красою, застосовуйте ці маленькі хитрощі. Майте на увазі, що для кожного виду рослин вони свої.
Тюльпани
Стебла варто обрізати, тримаючи їх у цей момент під водою, а квіти відразу ж поставити в дуже холодну воду. Періодично в неї потрібно підкладати трохи льоду і підсипати кілька крупинок цукру.
Нарциси
Крім обрізки кінчика варто зробити кілька вертикальних надрізів і на самих стеблах. Воду бажано міняти двічі на добу.
Гладіолуси
Не забувайте весь час підливати їм води, яку гладіолуси витрачають дуже швидко. У неї можна також додати щіпку солі. Самий верхній бутон обережно видаліть, щоб інші розпускалися і увядали повільніше.
Троянди
Воду для них слід брати кип’ячену або добре відстояну. Додати півтаблетки аспірину на вазу. З нижньої частини стебел акуратно видаліть шипи і листя і тільки потім ставте троянди у вазу.
Гербери
Довше простоять, якщо обрізати кінці стебел в гарячій воді, а у вазу додати щіпку цукру. Головне – стежити, щоб рівень води у вазі покривав кінці стебел не більше, ніж на 7 див.
Хризантеми
Їм потрібна така підготовка: зачистити стебла від нижніх листків, потім потримати кінчики хвилин у гарячій воді і хвилину – в холодній. У вазу додати таблетку аспірину.
Жоржини і півонії
Підрізавши стебла, видаліть нижнє листя, а місця зрізів опустіть в гарячу воду. Добре додати у воду трохи кухонної солі з розрахунку 1 ч. л. на літр.
Калли
Обрізати кінці стебел під гострим кутом, а у воду додати чайну ложку кухонної солі.
Гвоздики
Обрізати стебла варто гострим лезом, на місці потовщення, у воду опустити шматочок цукру. Поставте вазу з гвоздиками подалі від сонячних променів.