За версією дієтолога Наталії Самойленко
Цільнозернові крупи
Ранкова каша надовго збереже відчуття ситості, не створить додаткового навантаження на травний тракт, постачить організм поживними речовинами і необхідною енергією. Найкраще підійдуть гречка, кіноа, пшоно, амарант, дикий рис.
Овочі
Термічно оброблені або сирі овочі повинні бути присутніми в кожному прийомі їжі і займати 50% від загального обсягу їжі за добу.
Лляне насіння
< p style=”text-align: justify;”>Мало хто знає, але насіння льону за своїми корисними властивостями нічим не поступаються екзотичним насінням Чіа. Льон містить Омега-3, білок, клітковину, залізо, калій, магній і фосфор. Як бонус, він нормалізує роботу серцево-судинної системи і шлунково-кишкового тракту.
Яйця
Це справжнісінька протеїнова бомба! Яєчний протеїн вважається еталонним. Просте варене яйце буде набагато корисніше для організму, але можливі такі варіанти як омлет або яйце пашот.
Білі сири
Для здорового сніданку відмінно підійде домашній сир адигейський, сулугуні, моцарелла, фета або бринза.