Все, що потрібно знати про самому щільному прийомі їжі
Продовжуємо до літа приводити тіло в ідеальну форму (з турботою про здоров’я, звичайно). Раніше з допомогою зоряного дієтолога Наталії Самойленко ми розібралися, які продукти потрібно їсти при правильному харчуванні на сніданок і вечерю. Зараз же пропонуємо поговорити про раціон на обід. Наталія підкреслює, що середина дня – це час, коли наші травні і ферментативні можливості знаходяться на висоті: до сну ще достатньо часу, і їжа встигне добре засвоїтися. Тому в обід можна собі дозволити з’їсти трохи більше звичайного – близько 450 грам (організм не буде проти).
«Завдання цього прийому їжі – тривале насичення. Якщо обід був щільним і правильним, ви легко будете контролювати себе у другій половині дня, вам не захочеться нічого солодкого, жирного і шкідливого, ви збережете чудову працездатність. Якщо ж, навпаки, ви вирішите, що бутерброда в обід для вас достатньо, вам буде дуже складно тримати себе в руках у другій половині дня», – ділиться Наталія порадами в своєму Instagram.
Дієтолог рекомендує вибирати на обід найскладніші для перетравлювання продукти: птицю, м’ясо, перші страви – як самостійні порції або в компанії з цільними злаками і будь-якими овочами.
Самойленко пропонує кілька позицій, з яких для обіду можна вибрати дві-три:
- сирий овочевий салат.
- перша страва (без м’ясного бульйону).
- основне блюдо (птах без шкіри, м’ясо, бобові або риба).
- овочі в термообробці на гарнір.
А що ви зазвичай їсте на обід?
Отправить ответ