Сьогодні у всьому різноманітті дієт кожен може вибрати ту, яка припаде йому до смаку. Особливою популярністю користується японська дієта, За допомогою якої за пару тижнів без голодувань можна скинути до 8 кілограмів. Розповідаємо головні правила “японки”.

Що таке японська дієта?

японська дієта

Почнемо з того, що самі японці свій раціон дієтичним не вважають. Для них це звична система харчування, яка допомагає залишатися здоровими і молодими (за статистикою в Японії найвища тривалість життя і низький відсоток страждають ожирінням жінок). Тому японська дієта не про улюблені всіма суші, морепродукти і соуси, а про здорове і збалансоване харчування. В основі всіх страв білок, а також відсутність м’яса і молочних продуктів. Крім того, в японській культурі практично немає десертів, «солодке» вони замінюють фруктами. Та й взагалі, у японців особливі відносини з їжею: красива сервіровка, невеликі порції, тільки свіжі продукти, готування на пару і інші секрети, складові цілу філософію.

Що можна їсти?

1. Рис

1. Рис

Невелика порція рису передбачена навіть на сніданок. У ньому мало жиру, але досить вуглеводів, які відповідають за насичення і втамування голоду. Японці готують рис без рослинного і вершкового масла-це важливий пункт.

2. Риба

2. Риба
Лосось, тунець, форель, сардини і оселедець — в пріоритеті жирні сорти. Головне джерело Омега-3, яка позитивно впливає на стан кісткової і серцево-судинної систем, а також покращує функції мозку.

3. Овочі

3. Овочі

Японці “схиблені” на овочах. Жоден прийом їжі не обходиться без 4-5 варіантів овочевих страв, які найчастіше гасять на воді.

4. Яйця

4. Яйця
Ненасичені жирні кислоти, які містяться в яйцях, допомагають боротися із застарілими жировими відкладеннями.

5. Зелений чай

5. Зелений чай

Крім виведення токсинів і шлаків, зелений чай нормалізує артеріальний тиск і зупиняє запальні процеси. Ось тільки захоплюватися ним не варто — не рекомендується випивати більше 1,5 літрів в день.

Правила японської дієти

1. На весь період дієти необхідно відмовитися від солі і цукру.

2. Страви подають дуже маленькими порціями (приблизно 200 г їжі за один прийом їжі), щоб вгамувати відчуття голоду на 80% («їж тільки тоді, коли ти голодний», — кажуть японці).

3. Ніякого масла і смаження, їжу можна готувати тільки на пару або варити.

4. Звичні 5-6 прийомів їжі доведеться скоротити до трьох. Перекушування між ними заборонені.

5. Півтора літра питної води-щоденний мінімум.

РЕЗУЛЬТАТ

Японська дієта розрахована на 14 днів. За цей час, завдяки значному скороченню вуглеводів і високому вмісту білків, ви втрачаєте мінімум п’ять кілограмів.

Протипоказання

Не так багато, але вони є. Дієта протипоказана вагітним жінкам, людям із захворюваннями нирок і печінки, кардіологічними порушеннями, гастритом і виразкою.

Отправить ответ

Войти с помощью: 
avatar
  Subscribe  
Notify of