Сьогодні у всьому різноманітті дієт кожен може вибрати ту, яка припаде йому до смаку. Особливою популярністю користується японська дієта, За допомогою якої за пару тижнів без голодувань можна скинути до 8 кілограмів. Розповідаємо головні правила “японки”.
Що таке японська дієта?
Почнемо з того, що самі японці свій раціон дієтичним не вважають. Для них це звична система харчування, яка допомагає залишатися здоровими і молодими (за статистикою в Японії найвища тривалість життя і низький відсоток страждають ожирінням жінок). Тому японська дієта не про улюблені всіма суші, морепродукти і соуси, а про здорове і збалансоване харчування. В основі всіх страв білок, а також відсутність м’яса і молочних продуктів. Крім того, в японській культурі практично немає десертів, «солодке» вони замінюють фруктами. Та й взагалі, у японців особливі відносини з їжею: красива сервіровка, невеликі порції, тільки свіжі продукти, готування на пару і інші секрети, складові цілу філософію.
Що можна їсти?
1. Рис
Невелика порція рису передбачена навіть на сніданок. У ньому мало жиру, але досить вуглеводів, які відповідають за насичення і втамування голоду. Японці готують рис без рослинного і вершкового масла-це важливий пункт.
2. Риба
Лосось, тунець, форель, сардини і оселедець — в пріоритеті жирні сорти. Головне джерело Омега-3, яка позитивно впливає на стан кісткової і серцево-судинної систем, а також покращує функції мозку.
3. Овочі
Японці “схиблені” на овочах. Жоден прийом їжі не обходиться без 4-5 варіантів овочевих страв, які найчастіше гасять на воді.
4. Яйця
Ненасичені жирні кислоти, які містяться в яйцях, допомагають боротися із застарілими жировими відкладеннями.
5. Зелений чай
Крім виведення токсинів і шлаків, зелений чай нормалізує артеріальний тиск і зупиняє запальні процеси. Ось тільки захоплюватися ним не варто — не рекомендується випивати більше 1,5 літрів в день.
Правила японської дієти
1. На весь період дієти необхідно відмовитися від солі і цукру.
2. Страви подають дуже маленькими порціями (приблизно 200 г їжі за один прийом їжі), щоб вгамувати відчуття голоду на 80% («їж тільки тоді, коли ти голодний», — кажуть японці).
3. Ніякого масла і смаження, їжу можна готувати тільки на пару або варити.
4. Звичні 5-6 прийомів їжі доведеться скоротити до трьох. Перекушування між ними заборонені.
5. Півтора літра питної води-щоденний мінімум.
РЕЗУЛЬТАТ
Японська дієта розрахована на 14 днів. За цей час, завдяки значному скороченню вуглеводів і високому вмісту білків, ви втрачаєте мінімум п’ять кілограмів.
Протипоказання
Не так багато, але вони є. Дієта протипоказана вагітним жінкам, людям із захворюваннями нирок і печінки, кардіологічними порушеннями, гастритом і виразкою.