Який же обід без першої страви? Так уже повелося, що багато хто з нас не можуть назвати обідню трапезу повноцінною без наваристого борщу, пряного харчо, зігріваючого курячого супу або пікантного розсольнику. Смачний бульйон, яскраві овочі та зелень в поєднанні з ніжним м’ясом дають приголомшливий смак супу. Щоб і в будній день обід вдався на славу пропонуємо озброїться цими рецептами різноманітних смачних і дуже простих у приготуванні супів.
Простий курячий суп з кабачками на кожен день
Легкий і простий у приготуванні курячий суп з кабачками. Поживне, корисне блюдо, яке кожному доведеться за смаком.
Грудка куряча на кістки – 800 гр
Кабачки – 2 шт маленькі
Болгарський перець – 1 шт
Морква – 2 шт
Цибуля ріпчаста – 2 шт
Макарони – 0,5 ст
Сіль, перець – за смаком
Вершкове масло – 1 ч. л
Цибуля зелень – за смаком
Приготування:
Цибуля (1 шт) і моркву (1 шт) промити, очистити, дрібно нарізати. У сковороді розтопити вершкове масло і позолотити в ньому овочі пару хвилин.
Подрібнити перець, кабачки порізати на дольки.
Воду поставити на вогонь. В неї опустити промиті і очищені цілі моркву і цибулю. Дати закипіти.
Вийняти овочі з бульйону. Додати туди промиту курячу грудку, сіль і перець – за смаком. Варити до готовності курки.
Процідити бульйон, відокремити м’якоть. Повернути бульйон і курку в каструлю, всипати підготовлені овочі.
В кінці приготування додати курячий суп вермішель або маленькі макарони. Зняти з вогню. Подавати з подрібненою цибулею.
Ароматний картопляний суп зі свининою
Перші страви з м’ясом варяться довго – так вважають багато хто. Використовуйте цей простий рецепт, і ви приготуєте суп зі свининою буквально за 40 хвилин.
Свинина – 500 гр
Картопля – 500 гр
Морква – 2 шт
Петрушка – пару гілочок
Цибуля ріпчаста – 1 шт
Лавровий лист – 2 шт
Сіль, перець – за смаком
Приготування:
Картоплю і моркву промити, очистити, нарізати крупно.
Цибулю промити, очистити і нарізати дрібно.
М’ясо промити і нарізати на шматочки. Опустити свинину у воду і дати закипіти.
Після процідити бульйон, м’ясо злегка промити. Знову поставити бульйон зі свининою на вогонь і варити близько 20 хвилин на середньому вогні з сіллю і перцем. Кришка повинна бути відчинені. Покласти лавровий лист.
На 20 хвилині додати картоплю, через 10 хвилин опустити в бульйон овочі, що залишилися. Готувати картопляний суп ще 5-7 хвилин.
Подавати суп з подрібненою петрушкою.
Простий, але дуже смачний суп з курячими сердечками
Для такого, щоб приготувати смачний ситний суп необов’язково годинами томити м’ясо або додавати в бульйон велика кількість овочів. Відмінне перша страва може бути приготовлено і з такого простого продукту, як курячі сердечка.
Курячі сердечка – 500 гр
Картопля – 700 гр
Цибуля ріпчаста – 1 шт
Морква – 1 шт
Лавровий лист – 2-3 шт
Сіль, перець – за смаком
Вершкове масло – столова ложка
Як приготувати:
Сердечка промити, очистити, нарізати на шматочки і ще раз промити від крові. Опустити їх у холодну воду і поставити на вогонь.
Після закипання процідіть бульйон і опустіть в нього очищену цілу цибулину.
Підготуйте інші овочі: картоплю нарізати дрібно, а моркву натерти на дрібній тертці.
Через 20 хвилин від приготування сердечка дістаньте і позолотите у вершковому маслі на розігрітій сковороді, а картоплю з лавровим листом опустіть в каструлю.
При напівготовності картоплі додайте цибулю і моркву, опустіть обсмажені сердечка, приправте. Готуйте ще 10 – 15 хвилин.
Простий сочевичний суп з пастою
Пропонуємо рецепт одного з найбільш смачний супів серії “на кожен день”.
Сочевиця – 200 гр
Цибулина – 1 шт
Морква – 2 шт
Стручкова квасоля – 100 гр
Паста дрібна – 0,5 ст
Часник – 2 зубчики
Бекон – 3-4 скибочки
Томатна паста – 2-3 ст. л
Оливкова олія – 1 ст. л
Сіль, перець – за смаком
Як приготувати:
Сочевицю добре промити гарячою водою і варити близько 10 хвилин
Тим часом цибулю, часник, моркву підготувати, подрібнити. Цибулю з часником і дрібно нарізаним беконом обсмажувати в розігрітій з олією сковороді.
Відправити піджарку до сочевиці і готуйте ще 5 хвилин.
Розморожену стручкову квасолю промити, ввести в суп, через пару хвилин, додати моркву.
Посоліть і поперчіть суп. Розведіть в ньому томатну пасту. В кінці приготування всипте пасту.
Рецепт борщу з запеченої буряка
Простий смачний борщ з яловичиною, смак якого буде більш насиченим, якщо використовувати червонокачанну капусту. При приготуванні картопля не використовується.
Яловичина – 400 гр
Капуста – 200 гр
Цибуля ріпчаста – 1 шт
Лук порей – 1 шт
Буряк – 1 кг
Оливкова олія – 2 ст. л
Розмарин – 1 гілочка
Петрушка – пару гілочок
Сметана для подачі
Приготування:
М’ясо промити і дрібно нарізати. Відварити яловичину з очищеної цілісної цибулиною і крупно нарізаною цибулею-пореєм.
Після закипання бульйон процідити, а овочі і м’ясо промити. Варити на маленькому вогні.
Буряк очистити, нарізати скибочками. Деко збризнути оливковою олією і викласти на нього буряк. Посипати подрібненим розмарином, сіллю і перцем, полити парою крапель оливкової олії.
Запікати буряк в розігрітій духовці близько 15 хвилин.
Через 20 хвилин від закипання бульйону додати в нього нашатковану капусту.
Через 10 хвилин додаємо в борщ нарізану буряк, вимикаємо. Подавати борщ зі сметаною і петрушкою