Палаючі спокусливими ароматами соковиті котлети з глянцевою скоринкою між рум’яними булочками, доповнені міксом свіжих овочів і густим соусом з яскравим багатогранним смаком – чудово! Варто лише відкусити шматочок цього бургера, як очі закриваються від задоволення. У цій статті ви знайдете рецепти не менше приголомшливих домашніх бургерів, смаку яких позаздрять популярні гастропабы і ресторани .
Бургер яловичий з яйцем на домашніх булочках!
Для котлет:
- Яловичина – 500 гр
- Шпик – 70 гр
- Яйце маленьке – 1 шт
- Хмелі – сунелі – щіпка
- Сіль, перець – за смаком
- Рослинна олія
На 6 булочок:
- Борошно – 325 гр
- Молоко – 185 мл
- Яйце – 1 шт
- Вершкове масло – 35 гр
- Цукор – 1 ст. л
- Сіль – 0,5 ч. л
- Дріжджі – 4 гр
- Вода тепла – 1,5 ст. л
……………………..
Яйце маленьке кімнатної температури
Додатково:
Додатково:
- Листя салату
- Томат великий
- Скибочки сиру
- Яйця – за кількістю порцій
- Булочки – за кількістю порцій
- Рослинна олія
-
Як приготувати:
1.Булочки необхідно приготувати заздалегідь. Для цього: сухі дріжджі розводимо в теплій воді і залишаємо постояти в теплі на 5-10 хвилин.
2.Вершкове масло кімнатної температури змішати з цукром. Яйце збовтайте.
3.Надішліть ці складові разом з молоком до дріжджовий суміші і ретельно перемішайте.
4.Борошно просійте і поступово вводите в тісто. В кінці додайте сіль і добре вимісіть тісто. Залиште на 40 хвилин у змащеній рослинному маслі формі. Накрийте форму і залиште в теплі.
5.Після розділіть тісто на частини і сформуйте булочки. Розподіліть їх на деку, застеленому пергаментним папером. Накрийте харчової плівкою і залиште ще на годину.
6.Розігрійте духовку. Змастіть колобочкі взболтанным яйцем і випікайте до золотистого кольору.
7.Для бургерів: м’ясо і шпик прокрутити через м’ясорубку, змішайте з рештою інгредієнтами, охолодіть (10 хвилин).
8.Зліпіть невеликі котлети і обсмажте на розігрітій з маслом сковороді.
9.Булочки розріжте навпіл і підрум’яньте з внутрішньої сторони на сухій сковороді, щоб стали хрусткими.
10.Томат наріжте кружечками. Яйця підсмажте. Підготувати інші інгредієнти. Зберіть бургер і подавайте до столу!
Рецепт домашнього бургера з салатом
Для котлет:
- Фарш яловичий – 600 гр
- Цибуля ріпчаста – 1 маленька головка
- Сіль, перець – за смаком
- Рослинна олія
- Вершкове масло
-
Для салату:
- Мікс салатного листя
- Перець солодкий червоний
- Шпроти дрібні – 3-4 шт
- Майонез оливковий – 3 ст. л
- Кетчуп – ¼ ч. л
- Гірчиця – 0,5 ч. л
- Часник мелений – щіпка
Також:
- Булочки
- Сир у скибочках
Як приготувати:
1.Ріпчасту цибулю наріжте і пропустіть через м’ясорубку. Додайте масу у фарш разом зі спеціями. Ретельно перемішайте.
2.Сковороду гриль розігрійте з рослинним і вершковим маслом. Вологими руками сформуйте тонкі котлети.
3.Обсмажуйте їх до готовності, придавлюючи час від часу лопаткою.
4.Перець очистіть від насіння і наріжте тонкою невеликою соломкою. Листя салату порвіть руками. Шпроти розділіть виделкою на кілька частин.
5.Для соусу з’єднайте всі рідкі інгредієнти і часник. Змішайте віночком.
6.На заздалегідь підрум’янені на вершковому маслі булочки викладіть котлети, між ними скибочка сиру (за бажанням), після заправку, листя салату, заправку, перець, шпроти.
7.Завершіть конструкцію другою частиною булочки і подавайте бургери негайно. Приємного апетиту!
Простий бургер з печерицями
Для котлет:
- Фарш свинина+яловичина – 500 гр
- Шампіньйони консервовані – 100 гр
- Яйце кімнатної температури – 1 шт
- Сіль, перець – за смаком
- Коріандр – щіпка
- Рослинна олія
Також:
- Булочки – 6 шт
- Томат великий
- Червоний ріпчаста цибуля
- Листя салату
- Кетчуп
Приготування:
1.Злийте розсіл від печериць. Подрібніть їх і додайте в м’ясний фарш. Яйце трохи збовтайте і також додайте до маси. Все ретельно перемішайте.
2.Рівномірно розподіліть спеції і знову перемішайте масу.
3.Велику сковороду поставте на середній вогонь. Вилийте масло.
4.Тим часом вологими руками сформуйте з фаршу котлети. Викладайте їх на розігріту сковороду і обсмажте до золотистої скоринки.
5.Відкладіть котлети, укутайте. Овочі наріжте кружечками.
6.Об’єднайте всі інгредієнти в необхідній послідовності. Смачні домашні бургери готові!