Використовуючи цей сайт, ви погоджуєтеся з Політикою конфіденційності таУмови використання.
Accept
Women lifeWomen lifeWomen life
Font ResizerAa
  • Будинок
  • Сім’я
  • Здоров’я
  • Краса
  • Відпочинок
  • Кулінарія
  • Сад
  • Поради
  • Світ
  • Реклама
  • ukУкраїнська
Reading: Їжа для жінок після 30 років, після 55, для вагітних жінок
Share
Font ResizerAa
Women lifeWomen life
Пошук
Have an existing account? Sign In
Follow US
Їжа для жінок
Women life > Кулінарія > Їжа для жінок після 30 років, після 55, для вагітних жінок
Кулінарія

Їжа для жінок після 30 років, після 55, для вагітних жінок

Published September 30, 2016
Share
SHARE

Про принципову різницю у сприйнятті одних і тих же речей чоловіками і жінками написані цілі трактати. Однак відмінність у раціонах харчування досі практично не обговорювалося. А дарма, адже представників обох статей відрізняють не тільки первинні і вторинні статеві ознаки, але і гормональна система, і генетика. В результаті, жінки страждають одними захворюваннями, а чоловіки – іншими.

Contents
ХарчуванняФактори, що впливають на раціон харчування жінокЇжа для жінок після 30 роківЇжа для вагітних жінокЇжа для жінок після 55Як ще зберегти здоров’я і красу?

До того ж, функціонування окремих органів і систем у чоловіків і жінок здійснюється по-різному. Інтенсивність і принципи їх роботи і диктують потреби у вітамінах і мікроелементах(1).

Харчування

Підвищена емоційність, звалювання на себе чужих турбот і проблем і бурхливий темп сучасного життя наклали свій відбиток на стан здоров’я среднестатической жінки. Зацікавившись їм, вчені визначили список самих популярних хвороб, якими страждають представниці прекрасної статі. Лідируючі позиції в ньому займають діабет, рак і хвороби серцево-судинної системи, зокрема, гіпертонія(1).

На основі цих даних була складена збалансована дієта для жінок. До неї входить комплекс продуктів, що дозволяють збагатити організм такими речовинами, які зможуть запобігти розвитку цих і інших захворювань і підвищити імунітет.

Поряд з цим належне місце в цій дієті приділяється питанням калорійності. Але справа тут не стільки в стані здоров’я жінки, скільки в її нестримному бажанні бути стрункою і красивою. Дієтологи просто не змогли його проігнорувати.

Фактори, що впливають на раціон харчування жінок

Істина, яка говорить, що всі люди різні, як ніколи, актуальна саме в питаннях жіночого харчування. Молоді жінки, які не мають проблем зі здоров’ям і ведуть активний спосіб життя, потребують звичайному повноцінному харчуванні. Після 30 років у нього необхідно вносити коригування. А в 50-55 років вкрай важливо строго дотримуватися рекомендацій лікарів, виключаючи або додаючи певні продукти. Таким чином, можна буде не лише уникнути розвитку багатьох захворювань, але і продовжити своє життя.

Окрему групу становлять вагітні жінки. Обмірковуючи свій раціон харчування, вони повинні дбати не тільки про власне здоров’я, але й про здоров’я своїх майбутніх малюків.

Їжа для жінок після 30 років

Професор клінічної медицини Памела Пік з Медичної школи Університету Меріленд в США, яка, до того ж, є автором бестселера «Fight Fat After 40» («Боротьба із зайвою вагою після 40») стверджує, що: «Жінки особливі. Тому вони потребують особливої раціоні харчування, який би дозволив їм завжди бути енергійними і сконцентрованими. Тим більше, якщо вони вже переступили 30-річний рубіж!»(2). Також вона пропонує список продуктів, які повинні бути в жіночому раціоні хоча б пару разів на тиждень. До нього увійшли:

  • Зернові – коричневий рис, цільнозерновий хліб, вироби з ячмінного борошна. Вони багаті на клітковину, тому чудово очищають організм і покращують травлення.
  • Продукти, що містять фолієву кислоту – цитрусові, спаржа, злаки і бобові. Вони корисні для серця.
  • Журавлина і журавлинний сік. Проантоціанідини, які в них містяться, перешкоджають розвитку захворювань сечовивідних шляхів і серцево-судинної системи.
  • Вода. Вона корисна в будь-якому віці. Памела Пік радить випивати мінімум 8-10 склянок на добу. Крім іншого, це дозволить нормалізувати травлення і омолодити організм.
  • Горіхи. Це відмінний джерело протеїну, кальцію, фосфору, цинку, селену, міді, фолієвої кислоти, а також вітамінів Е і А. Регулярне вживання горіхів допоможе знизити рівень холестерину в крові і поліпшити роботу мозку.
  • Зелені листові овочі – всі види капусти, крес-салат, шпинат. У них є клітковина, каротиноїди, вітамін С і фолієва кислота. Вони допомагають боротися зі стресом і надають сприятливий вплив на нервову систему.
  • Продукти з вітаміном С. Цитрусові, полуниця, солодкий перець, капуста, томати, ківі. Це природні антиоксиданти, які знижують ризик розвитку серцево-судинних захворювань.
  • Залізовмісні продукти – яловича печінка, курага, горіхи, кукурудза, шпинат. Вони допомагають поліпшити кровообіг, підвищити гемоглобін, тим самим, підвищивши імунітет, і стабілізувати менструальний цикл.
  • Продукти, багаті кальцієм – низькокалорійні молочні продукти, зелені листові овочі. Їх вживання допомагає зберегти здоров’я кісток(2).
  • Риба і морепродукти. Вони багаті йодом, фтором, фосфором, марганцем та іншими корисними речовинами, які покращують обмін речовин, нормалізують роботу мозку і сприятливо позначаються на стані здоров’я жінки.

Їжа для вагітних жінок

Перебуваючи в цікавому положенні, жінка повинна добре харчуватися, вживаючи достатню кількість білків, корисних жирів (горіхів, риби, кисломолочних продуктів) і вуглеводів (перевагу краще віддавати крупах, картоплі, бобових і злаків). Це дозволить зберегти прекрасне самопочуття і народити здорового малюка.

Єдине, що в цей період важливо подбати про те, щоб у раціоні були присутні і особливі продукти:

Яйца. У них є білок і жирні кислоти омега-3, в яких гостро потребує майбутній малюк.

Лосось. Продукт з високим вмістом білка і жирних кислот омега-3. Він позитивно впливає на розвиток нервової системи і зору у плода.

Грецкие горіхи. Обов’язково додайте їх в свій раціон, якщо ви не любите яйця і червону рибу. Вони володіють подібним впливом на організм.

Йогурт. Це джерело кальцію і білка.

Нежирная свинина або яловичина. Пісне м’ясо також збагачує організм білком.

Фрукты і овочі. Це джерело вітамінів і корисних речовин, кожен з яких необхідний майбутній мамі.

Бобовые. Це джерело клітковини і білка.

Злаки. У них є вітаміни групи В, залізо і вуглеводи. Вживаючи їх, можна позбутися проблем з травленням і забезпечити здоров’я і хороше самопочуття собі і майбутньому дитині.

Курага і яблука. Це джерела заліза, нестача якого в організмі матері під час вагітності може стати причиною низького гемоглобіну, або анемії, у малюка після народження(3).

Їжа для жінок після 55

Недолік естрогену і кальцію, менопауза і проблеми з серцево-судинною системою накладають свій відбиток на раціон харчування жінки в цьому віці. Для того щоб знизити їх негативний вплив, необхідно збільшити споживання фруктів, овочів, кисломолочних продуктів, злаків, горіхів, бобових і риби в цей період. Так вам вдасться мінімізувати ризик розвитку захворювань і поліпшити якість свого життя(4).

Що ще корисно для жінок

Незалежно від віку та фізіологічного стану представницям прекрасної статі необхідно вживати:

Черный шоколад. Він допоможе боротися зі стресом і завжди залишатися в гарному настрої.

Авокадо. Цей фрукт здатний запобігти появі надмірної ваги.

Молоко. Вживаючи його, можна не хвилюватися про здоров’я кісток.

Яблоки. Вони підвищують імунітет завдяки вмісту заліза.

Брокколі. У ній є вітамін С, від якого залежить вироблення колагену в організмі. А це – краса і еластичність шкіри(5).

Миндаль. У ньому є антиоксиданти, вітамін Е і магній. Від них залежить здоров’я шкіри і, як показали останні дослідження, здоровий сон.

Чеснок. Він знижує ризик розвитку серцево-судинних захворювань.

Чернослив. Він покращує травлення і запобігає розвитку анемії(6).

Зеленый чай. У ньому є антиоксиданти, які мінімізують ризик розвитку раку і знижують рівень холестерину в крові(1).

Як ще зберегти здоров’я і красу?

– Навчитися уникати стресів. Це дозволить зберегти здоров’я, нервової і серцево-судинної систем.
– Зайнятися спортом. Регулярні фізичні вправи роблять жінок красивими і щасливими.
– Подбати про якість сну. Його недолік негативно впливає на стан здоров’я, і шкіри, зокрема.
– Не зловживати солоної, жирної, копченої і шкідливою їжею. Вона сприяє розвитку гіпертонії і погіршує засвоюваність вітамінів.
– Обмежити споживання алкоголю. Виняток можна зробити для червоного вина.
– Відмовитися від паління
– І, нарешті, навчитися радіти життю. Вчені стверджують, що саме від дотримання цього ради залежить її якість!

TAGGED: їжа для вагітних жінок, їжа для жінок, їжа для жінок після 55
Share This Article
Facebook Twitter Pinterest Whatsapp Whatsapp LinkedIn Telegram Email Copy Link Print
Leave a comment Leave a comment

Leave a Reply Cancel reply

Войти с помощью: 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Заказать рекламу: info@dvigok.com.ua Звоните: +380934169249
Women lifeWomen life
Follow US
All rights reserved © wlife.in.ua | Created by "Dvigok"
  • Будинок
  • Сім’я
  • Здоров’я
  • Краса
  • Відпочинок
  • Кулінарія
  • Сад
  • Поради
  • Світ
  • Реклама
  • ukУкраїнська
sponsored
adbanner
Виявлено AdBlock
Наш сайт підтримує реклама. Будь ласка, додайте сайт в білий список, щоб допомогти розвитку нашого проекту. Щоб розмістити рекламу на сайті, - перейдіть за посиланням
Okay, I'll Whitelist
З поверненням!

Увійдіть у свій обліковий запис

Register Lost your password?