10 причин, чому його потрібно пити цілий рік (і особливо в холоди)
У січні авітаміноз (велика кількість мандаринів не рятує ситуацію) дає про себе знати: ми вболіваємо в кілька разів частіше звичайного, відчуваємо занепад сил, а шкіра стає тьмяною і збезводненої.
У зв’язку з цим в непростий для організму період року особливу любов у всіх Зожників і небайдужих до свого здоров’я завойовує гранат. При цьому для вічно спізнюються міленіалів пити гранатовий фреш протягом дня-відмінний вихід наповнити організм вітамінами. До того ж в цьому випадку не доведеться витрачати час на те, щоб розправиться з 600-700 зернятками – приблизно таке їх кількість знаходиться в одному плоді середнього розміру.
Розповідаємо, в чому суперсила гранатового соку:
Сік граната містить 15 амінокислот, п’ять з яких входять в список «незамінні».
Він-цінне джерело вітамінів і мінералів: вітамінів К, С, В6 і В9, міді, калію, марганцю, фосфору.
Входить до складу граната речовина пуникалагин благотворно впливає на роботу серця.
Гранатовий сік – природний иммунномодулятор, який активізує і зміцнює імунну систему організму.
Велика склянка гранатового соку в день стабілізує метаболічні процеси в організмі.
Фреш з граната в короткі терміни значно підвищує рівень гемоглобіну і успішно бореться з анемією.
Гранатовий сік сприяє усуненню зубного нальоту, а за рахунок своїх протимікробних властивостей очищає порожнину рота від бактерій.
На відміну від інших соків (більше солодких), гранатовий фреш лікарі дозволяють вживати при діабеті (правда, в помірних кількостях).
Масло зерен граната сприяє регенерації клітин шкіри, а його екстракт чудово відновлює і загоює шкіру після сонячних опіків.
В соку граната містяться речовини еллаготаніни, які здатні блокувати зростання злоякісних новоутворень. А регулярне вживання граната (і його соку) в кілька разів знижує ризик виникнення раку молочної залози.