Які є у вас на кухні цілий рік
Сьогодні, коли світ збожеволів на суперфудах, складно залишатися осторонь. При цьому багато цих корисних продуктів через якісний маркетинг знайшли небачену вартість. Ми зібрали для вас сім бюджетних продуктів, в яких вміст корисних речовин зашкалює.
< H3 > ягоди< / h3>
Журавлина, обліпиха, червона і чорна смородина, шипшина – ягоди, які містять колосальну кількість вітамінів групи А, В, С, Е, РР, К, мінералів (калію, магнію, заліза), фітонцидів і органічних кислот і антиоксидантів. Усі вони – природні імуномодулятори, які зміцнять захисні сили організму в міжсезоння і подбають про здоров’я серцево-судинної системи.
Гречка
Гречка – не тільки рекордсмен за вмістом білка серед усіх круп (містить 18 амінокислот), але ще багата вітамінами і мінералами і Омега-3 жирними кислотами. У ній багато фолієвої кислоти, вітамінів А, Е, В1, В 2, В 6, калію, кальцію, фосфору, міді, заліза і цинку. Справжні комплекс для красивої шкіри і волосся!
< h3>морська капуста< / H3>
Морську капусту ламінарію обожнюють вегани за вміст вітаміну В12, який можна отримати в основному з тваринної їжі. Крім того, в ній дуже багато йоду (від 300 до 450 мкг), від дефіциту якого страждає більшість людей – за винятком хіба що тих, хто живе біля моря.
Мед
Мед – один з кращих природних антисептиків, який містить йод, залізо, калій, кальцій, фосфор, магній, вітаміни С, В2 і В6, фолієву і пантотенову кислоти. Крім того, він володіє потужними противірусними здібностями і незамінний в сезон застуд.
Насіння льону
Насіння льону – відмінна заміна дорогим суперфудам. В них присутня велика кількість ненасичених жирних кислот Омега-3, кальцію, цинку, незамінні амінокислоти і вітаміни майже всієї групи В. Додавайте їх в каші, супи, випічку і смузі.
Гарбуз
Гарбуз – ще один улюбленець веганів, оскільки в ній багато харчових волокон, які сприяють швидкому насиченню, а ще магнію і заліза, які справляються з анемією. Крім того, її варто полюбити за величезну кількість вітамінів: калію, кальцію, магнію, фосфору, вітамінів А, В1, В2, В12 і РР.
< H3 > буряк< / h3>
У звичної буряка, яку ми ненавиділи в дитинстві, вражаючий склад. У ній є вітамін А, вся група вітамінів В, вітамін Р, йод, магній, мідь, калій, натрій, бор, цинк, фосфор, кальцій, аскорбінова кислота. Крім них, в буряку міститься бетаїн, який незамінний для очищення печінки від токсинів і усунення запалень в організмі. Додавайте відварну або запечену буряк в салати, хумус або робіть з неї чіпси з приправами.