Ягоди довголіття-так називають в Китаї плід рослини годжі. Східні країни протягом багатьох років використовує його корисні властивості в медицині. А в Європі, Канаді та Америці завдяки безлічі наукових досліджень годжі почали широко використовувати в якості харчової добавки в складі здорового харчування. Також відомі антицелюлітні властивості продукту.
У чому ж полягає корисність ягід?
Рослина годжі багато вмістом хімічних елементів: цинк, йод, селен, залізо, кальцій, фосфор, калій, германій, магній, мідь і кобальт. Підвищений вміст вітаміну С підвищує захисні властивості організму (на 100 г продукту припадає 2 500 мг вітаміну), а бета-каротин сприяє поліпшенню зору. Вітаміни групи В: В1, В2, В6, В9 покращують обмін речовин і нормалізують роботу нервової системи. Вітамін Е, в надлишку міститься в плодах, сприяє омолодженню організму. Лінолева кислота спалює жир, що дозволяє використовувати плоди для схуднення. А велика кількість заліза допомагає підвищити гемоглобін.
унікальні властивості плодам надають також:
- антиоксиданти;
- амінокислоти;
- полінасичені кислоти Омега-6, Омега-3;
- моносахариди;
- полісахариди.
У складі присутні чотири важливих полісахариду (LBP-1, LBP-2, LBP-3, LBP-4) — складних вуглеводів, які не містяться більше ні в жодному іншому продукті. Полісахариди сприяють збалансованому функціонуванню клітин в організмі і активізації всіх захисних механізмів в роботі організму.
Корисні властивості ягід годжі
1. Захищають клітини від передчасного старіння завдяки антиоксидантним властивостям.
2. Сприяють підвищенню імунітету.
3. Підтримують кров’яний тиск в нормі завдяки молекулам полісахаридів.
4. Попереджають утворення ракових пухлин, оскільки в складі мають антираковий мінерал германій.
5. Сприяють зниженню холестерину в крові завдяки бета-стиролу в складі.
6. Нормалізує показник цукру в крові на початковому етапі розвитку діабету.
7. Якісно покращують всі фази сну, а також ефективно в боротьбі з безсонням і мігренню.
8. Підвищує рівень тестостерону в крові.
9. Ефективні в боротьбі зі стресом і депресіями.
10. Ефективні для лікування сухого тривалого кашлю.
11. Покращує функції травлення.
12. Годжі активізують протизапальну ензимну систему SOD, завдяки чому поліпшується загальна опірність організму.
13. Містять бетаїн, що перетворюється в колін-речовина, що поліпшує пам’ять.
14. Підтримує мікрофлору кишечника.
15. Очищає печінку.
16. Виводить зайву рідину з організму.
17. Покращує обмін речовин
18. Нормалізує гормональний фон.
Як застосовувати ягоди годжі
Вважається, що прийом однієї столової ложки ягід годжі в день і забезпечує надходження в організм усіх необхідних елементів, піднімає імунітет і захищає від зараження вірусами особливо в зимовий час. Вживати їх можна як в сухому вигляді (від 15 до 50 г на добу), так і в рідкому (настойки, чай і навіть суп). До речі, на сході плоди широко використовується у ролі добавки до різних кулінарних страв — пирогів, каш, коктейлів і навіть супів.
Важливо пам’ятати
1, добова норма не повинна перевищувати 50 г.
2. У свіжому вигляді годжі отруйні. Вживати їх слід тільки в сухому, так як в процесі сушіння отруйні речовини»йдуть”.
3. Щоб зберегти цілющі властивості ягід годжі, не слід змішувати їх з цукром, сіллю, спеціями.
4. Настої ягід годжі підлягають зберіганню в холодильнику, але не більше двох діб.
5. Не слід вживати цю ягоду при високій температурі тіла і, звичайно, при індивідуальній непереносимості.
Отправить ответ