У нашій домашній традиції курячий суп завжди був таким: прозорий бульйон, кружечки моркви, варена цибулина, лавровий лист, плюс – локшина-«павутинка» або домашня локшина у самих просунутих господинь. Смак дитинства. Але подивіться які приголомшливі супчики можна скласти на основі курячого бульйону. Надихнулися? Тоді вирушаємо робити революцію на кухні!

Візьміть за основу 1,5 л смачного бульйону і 300 г відвареного курячого м’яса і експериментуйте! Різні добавки можуть внести в звичайне блюдо колорит екзотичної кухні, надати улюбленого супу національний характер і просто приємно здивувати всіх новим яскравим смаком! Доведіть бульйон до кипіння і додайте продукти за смаком. Прогрійте суп зніміть з вогню, дайте настоятися і розлийте по тарілочках.

Рецепти супів на курячому бульйоні

1. Курячий суп по-тайськи

1. Курячий суп по-тайськи

  • 450 мл кокосового молока
  • + 250 г нарізаних свіжих печериць
  • + 1/4 ст. нарізаної кінзи
  • + 1/4 ст. азіатського рибного соусу
  • + 1/4 ст. соку лайма

підказка: печериці зовсім не обов’язково варити довго. У гарячому бульйоні вони дійдуть до готовності за пару хвилин.

Розраховане на 4 порції

2. Курячий суп по-грецьки

2. Курячий суп по-грецьки

  • 150 г дрібної відвареної пасти орзо (або іншої дрібної пасти)
  • + 1/4 ст. соку лимона
  • + 2 відварених яйця
  • + цибуля-різанець

підказка: цибулю і варені яйця можна додати в суп вже коли ви наллєте його по тарілочках.

Розраховане на 4 порції

3. Класична куряча локшина

3. Класична куряча локшина

  • 1/2 упаковки відвареної яєчної локшини
  • + 2 нарізаних стебла селери
  • + 1 нарізана морква
  • + 2 ст. л. зелені кропу

підказка: додаючи в суп яєчну локшину, подивіться на упаковці час варіння, щоб не переварити її.

Розраховане на 4 порції

4. Курячий суп по-італійськи

4. Курячий суп по-італійськи

  • 300 г італійських тортелліні або равіолі з сиром рікотта
  • + 1 упаковка бейбі-шпинату
  • + 2 ст. л. натертого сиру пармезан

підказка: замість свіжого шпинату цілком допустимо додати заморожений, але не подрібнений шпинат.

Розраховане на 4 порції

5. Курячий суп по-мексиканськи

5. Курячий суп по-мексиканськи

  • 450 г відвареної червоної квасолі (або консервованої)
  • + 1 жменя кукурудзяних чіпсів
  • + 2 ст. л. соку лайма
  • + 1 ч. л. меленого кмину
  • + зелень кінзи

підказка: кукурудзяні чіпси додавайте безпосередньо в тарілку!

на 4 порції

Як приготувати відмінний курячий бульйон?

Налийте в каструлю 3 літра холодної води, викладіть курячу гомілку або остов курки. Доведіть до кипіння, постійно знімаючи піну.

Додайте в каструлю очищені і крупно нарізані овочі (цибуля, морква, стебло селери) варіть на повільному вогні, продовжуючи знімати піну, близько 30 хвилин. В кінці додайте гілочку селери і лавровий лист.

Щоб бульйон мав більш виражений смак, додайте в каструлю не сиру, а подпеченную на грилі або обсмажену до сильного підрум’янення цибулину.

Бульйон запас

Курячий бульйон можна і потрібно заморожувати. Розлийте бульйон по формочках для льоду або з одноразовим стаканчики. Коли бульйон застигне, перекладіть готові кубики в окремий пластиковий пакет з zip-застібкою і зберігайте в морозилці, використовуючи по мірі необхідності для приготування соусів і різотто, для рагу або підлив. Не викидайте залишки овочів – їх теж можна заморозити і використовувати потім для приготування бульйону.

Отправить ответ

Войти с помощью: 
avatar
  Subscribe  
Notify of