Дієта на супі вважається однією з найбільш щадящих і чи не найбільш простою для стрункої людини. Що може бути простіше, ніж кожен день готувати собі новий смачний суп для схуднення і при цьому непомітно і без шкоди для організму розлучатися із зайвими кілограмами?
- Суп для схуднення, це найпростіший варіант для тих, хто хоче схуднути. Позбутися пари кілограм за тиждень – завдання цілком здійсненне, якщо правильно дотримуватися суповий дієти й дотримуватися головних правил:
- Суп для схуднення не повинен бути наваристим і важким. Це, насамперед, корисний легкий супчик, здатний швидко вгамувати ваш голод і наповнити шлунок.
- Ні в якому разі не рекомендується вживати суп для схуднення зі щедро відрізаним скибочкою хліба або смачними пампушками, інакше бажання схуднути так і залишиться нездійсненим.
Супова дієта розрахована на тиждень. Один день тільки суп, а також вода і зелений несолодкий чай. В інші дні тижня суп для схуднення можна буде доповнити дозволеними дієтою продуктами.
Кількість рецептів перших страв вражає своєю різноманітністю, тому ваше схуднення обіцяє бути абсолютно ненудним. Адже кожен приготований вами суп для схуднення гарантовано стане вашим новим кулінарним відкриттям!
Овочевий суп для схуднення «Країна овочів»
Інгредієнти (на 2 л води):
- 200 г білокачанної капусти,
- 1 морква,
- 1 буряк,
- 2 цибулини,
- 1 болгарський перець,
- 2 помідора,
- лавровий лист,
- будь-яка зелень, якій ви віддаєте перевагу, – за смаком,
- рослинна олія,
- сіль, чорний мелений перець – за смаком.
Приготування:
Очистіть картоплю і моркву, з помідорів зніміть шкірку, болгарського перцю видаліть насіння і перегородки. Наріжте підготовлені овочі: картопля – середніми кубиками, болгарський перець – дрібними, а моркву – соломкою. Тонко нашаткуйте капусту, дрібно наріжте цибулю і натріть буряк. Потім закип’ятіть в каструлі воду, опустіть в неї картоплю і варіть на середньому вогні 10 хвилин, після чого додайте капусту. Цибулю злегка обсмажте на невеликій кількості рослинного масла, додайте до неї моркву, болгарський перець і нарізані невеликими шматочками помідори. Смажте всі разом хвилин 5, потім всипте до овочів буряк, перемішайте і тушкуйте овочеву суміш ще протягом 2 хвилин. Далі влийте в сковороду 1 склянку киплячого бульйону і продовжуйте тушкувати овочі на слабкому вогні до випарювання рідини. До цього часу капуста, яка вариться разом з картоплею, повинна бути майже готова. Перекладіть до неї тушковані овочі в каструлю, додайте сіль, перець, лавровий лист і варіть суп до готовності буряків. Подрібнену зелень можете додати в самому кінці варіння, а краще всього прямо перед подачею до столу.
Для того щоб зняти з помідорів шкірку, їх потрібно надрізати хрест-навхрест, обшпарити окропом і через кілька хвилин опустити в холодну воду.
Суп для схуднення гречаний з рибою «Низькокалорійний»
Інгредієнти:
- 400 р рибного філе мінтая або тріски,
- 50 г гречаної крупи,
- 1 цибулина,
- 1 морква,
- 1-2 часточки лимона,
- зелень, сіль, спеції – за смаком.
Приготування:
Філе наріжте шматочками і поставте варити, додавши у воду трохи солі. Через 3 хвилини після закипання додайте в каструлю дрібно нарізану цибулю, натерту моркву і промиту гречану крупу. Варіть суп до готовності, а подаючи до столу, прикрасьте свіжою зеленню і часточкою лимона – для пікантності.
Наступний рецепт напевно сподобається любителям гострого. Цей вегетаріанський супчик нагадує харчо.
Суп для схуднення з рисом і помідорами «Дотепник»
Інгредієнти:
- 2 л води або бульйону,
- 2 цибулини,
- 1 морква,
- 3 картоплини,
- 1 помідор,
- 3 ст. л. рису,
- 3 зубчики часнику,
- 1 перчик чилі,
- 0,5 ч. л. чорного меленого перцю,
- 0,5 ч. л. червоного меленого перцю,
- 1,5 ч. л. меленої паприки,
- 3 ст. л. рослинної олії,
- зелень, сіль – за смаком.
Приготування:
Наріжте шматками очищену моркву, цибулю і перець чилі (без насіння) нашаткуйте окремо. Картоплю наріжте середніми кубиками. Викладіть в каструлю з товстим дном цибулю і смажте її, періодично помішуючи, в розігрітому маслі до прозорості. Потім додайте до цибулі перець чилі і часник, пропущений через прес, і готуйте все разом близько 1 хвилини. Після чого висипте в каструлю всі спеції і прокаливайте протягом 30 секунд. Це потрібно для того, щоб спеції віддали маслу весь свій аромат. Додайте в каструлю моркву, смажте 3-4 хвилини, потім викладіть картоплю і злегка прогрійте. Далі висипте в овочеву суміш промитий рис, викладіть нарізану середніми шматочками помідор. Перемішайте і смажте 2 хвилини, поки він не пустить сік. Влийте в каструлю киплячий бульйон або воду, посоліть і варіть на слабкому вогні до готовності рису і картоплі близько 20 хвилин. Зніміть з вогню готовий суп, дайте йому настоятися 10 хвилин під кришкою і, подаючи до столу, прикрасити свіжою зеленню.
Суп для схуднення з кольоровою капустою і селерою «Кучерявий»
Інгредієнти (на 2 л води):
- 1 качан цвітної капусти,
- 3 помідора,4 цибулини,
- 1 морква,
- 1 корінь селери,
- 1 пучок зелені селери,
- сіль, спеції – за смаком.
Приготування:
Очистіть моркву і цибулю. Моркву наріжте дрібними кубиками, подрібніть одну цибулину, три інші залиште цілими. У киплячу воду викладіть всю цибулю і моркву, додайте спеції за смаком і варіть 10 хвилин. Цілі цибулини по закінченні зазначеного часу дістаньте з бульйону, вони більше не знадобляться. Далі наріжте корінь і зелень селери і викладіть їх у бульйон. Ще через 10 хвилин додайте в каструлю з супом дрібно нарізані помідори і знову варіть 10 хвилин. Після чого додайте в суп розібрану на суцвіття цвітну капусту і варіть суп до готовності 20 хвилин.
Суп з кольоровою капустою
Щоб перлова крупа для наступного рецепту не дала синюватий відтінок в супі, залийте її водою і доведіть до кипіння, злийте воду геть, знову налийте в каструлю холодну воду і знову доведіть до кипіння. Після цього, злив воду, можна починати готувати суп.
Грибний суп з перловкою «Фарби осені»
Інгредієнти (на 2 води):
- 100 г будь-яких сушених грибів,
- 100 г перлової крупи,
- 1 морква,
- 1 картоплина,
- 1 цибулина,
- лавровий лист,
- зелень, сіль, чорний мелений перець – за смаком.
Приготування:
Обов’язково попередньо замочіть перловку в холодній воді на 2-3 години. В окремій ємності замочити сушені гриби. Картоплю і моркву наріжте дрібними кубиками, цибулю тонко нашаткуйте. Злийте з крупи воду, залийте 2 л свіжої води і варіть 40 хвилин. Потім додайте гриби, злив перед цим воду і злегка віджати. Варити все разом ще 15 хвилин. Після чого викладіть в каструлю овочі і лавровий лист, посоліть, додайте перець за смаком і варіть до готовності. Перед закінченням варіння всипте в готовий суп подрібнену зелень, дайте йому закипіти і зніміть з вогню.
У будь-суп для схуднення (та й в інші страви!) додавайте якомога менше солі. Менше солі – менше набряків – менші обсяги!
Комбінуйте суп для схуднення з дозволеними овочами і фруктами, щоб правильно збалансувати своє меню. Не забувайте стежити за питним режимом, більше рухатися і радіти життю. До речі, це теж відіграє величезну роль.
Приємного апетиту та нових кулінарних відкриттів!